dimarts, 18 d’agost del 2015

CIRCULAR SETEMBRE - OCTUBRE 2015

                    CIRCULAR INFORMATIVAØ                                              Dia 26 de setembre de 2015


Via del Nicolau (Bagà)

Aquest mes, per motiu de manca de dates (Pont de l’11, Festa major de Vidrà, eleccions), hem hagut de posar la sortida en dissabte.

Confiem que també us vagi bé (potser millor i tot!)

Sortida: de la Plaça Bisaura el dissabte a les 7:30 del matí.       

Aproximació amb cotxe fins a Bagà: 1:30 des de S. Quirze. I podreu col·laborar amb el conductor del vehicle pel que fa al cost del carburant.

Durada: 3 o 4 hores (va en funció del camí de tornada, que hem d’acabar de concretar). La via del Nicolau pròpiament dita té 6 km. La tornada es farà per un camí alternatiu.

Recorregut: Sant Joan de l’Avellanet-Guardiola de Berguedà. Retorn. Uns 13 km.

Observacions: La ruta és molt fàcil, amb poc desnivell, i és molt bonica i interessant, i es passa per un pont penjat i túnels.

Més informació: La recuperació de la via Nicolau permet realitzar un agradable passeig entre Guardiola de Berguedà i Sant Joan de l’Avellanet. El traçat ens endinsa en zones boscoses, amb túnels i passarel•les de diferents tipus (inclosa una de cable de 35m). La proximitat del Riu Bastareny ofereix una immillorable vista de la vall flanquejada per la població de Bagà.

Una mica d’història...

El 20 d’Abril de 1914 van començar les obres del ferrocarril pel transport de fusta entre Guardiola i Gisclareny, promogut pel Sr. Tomàs Nicolau i Prieto propietari de la serradora de Berga. La construcció de la via era complicada degut a l’orografia, la dura climatologia i la penositat dels treballs manuals. Es van construir túnels i parets de pedra seca (encara visibles) per consolidar la via.

Després de funcionar uns quants anys es va abandonar i va començar una degradació constant del traçat. Als anys 1960-1970 els serveis forestals van reobrir alguns trams per realitzar actuacions d’hidrologia i contenció de l’erosió. Fins l’any 2009 no es va recuperar el camí. Aquesta restauració ha suposat actuacions molt complexes, moltes realitzades manualment o, fins i tot, amb l’ajut d’un helicòpter pel transport de materials en zones de pràcticament inaccessibles.

Descripció 

La ruta s’inicia just abans d’arribar a la zona de picnic de Sant Joan de l’Avellanet, on trobareu l’indicador que l’anuncia. Cal agafar el corriol que baixa per l’esquerra amb uns graons i seguir el traçat de l’antic traçat ferroviari que s’endinsa enmig del bosc. El camí transcorre, pràcticament pla o en lleugera baixada. A mida que ens anem apropant a la vila de Bagà travessarem diverses passarel•les, ponts i un túnel excavat a la roca.

En un moment donat, el camí de terra s’acaba i s’arriba a una pista asfaltada coneguda com “el camí de la vinya vella” ja que ens apropa fins al lloc homònim. Poc després de passar un túnel, cal deixar aquesta pista i tornar a agafar la plataforma de l’antiga via que surt que mà esquerra i seguir-la fins a arribar a Guardiola de Berguedà.

Just abans d’arribar a la carretera, un camí a mà dreta s’enfila fins al monestir de Sant Llorenç, visita del tot recomanable. 

Per més informació i confirmar assistència: 616 52 21 57 (Provi), 650 30 15 46 (Montse)

Nota: Us podeu quedar a dinar de restaurant a Bagà, si us convé. Us heu de cuidar de reservar vosaltres.Ø                                            Dia 18 d'octubre de 2015


Puig de Miralles (Vidrà)

Sortida: de la Plaça Bisaura 8 del matí.                                       

Aproximació amb cotxe fins a Ciuret o Platraver, Vidrà.

Durada: 4:30 h.

Recorregut: Ciuret-Coll Rabassosa-Collada de Sant Tomàs-Puig de Miralles. Retorn per la Collada de Pla Taver-Faig de can Font- Ciuret.

Per més informació i confirmar assistència: 616 52 21 57 (Provi), 650 30 15 46 (Montse)


EL CES NO ES RESPONSABILITZARÀ DE CAP ACCIDENT QUE PUGUIN PATIR O CAUSAR ELS PARTICIPANTS. CAL ESTAR FEDERAT PER TENIR COBERTS ELS ACCIDENTS. SI NO HO ESTEU DE FORMA ANUAL, US PODRREM FER L’ASSEGURANÇA PER UN DIA, COM FEM CADA ANY. DE 6 € PER A SOCIS I DE 8 € PER A NO SOCIS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada